Elminster hovorí 7

Článok zverejnený 10.10.2004, autor: Twoflower (matusfekete[zavinac]centrum.cz)

Originálny článok nájdete tu.

Helmov dom

Tempov stánok je tvorený pavilónom stojacim na západnej strane Northride, južne od Swampsbegu. Pozerá na lúky, kadiaľ vedie vyjazdená cesta pokračujúca niekoľko míľ cez vlniace sa pastviny až po skalnaté pláne na okraji Greentree, kde majú svoje chalúpky paliči dreveného uhlia. Neobsluhuje ho žiadny stály kňaz, ale je často navštevovaný putujúcim duchovenstvom, ktoré naň dáva pozor zo strachu pred znesvätením a vylúpením Cyrikiáncami.
Pravdepodobne najpozornejší z nich je "Božie kladivo" Beldryn Klynrin (zmätene neutrálny človek, kňaz 7. úrovne), ktorý prichádza zo základne v severnej Sembii v sprievode aspoň dvoch veteránov a jedného či viacerých nižších kňazov. Beldryn Statočný je v reči hrubý, nebojácny muž, ktorý sa má na pozore pred intrigami Brona, Zentarimcov a miestnych cyrikiáncov – a nie je mu proti mysli otvorene ich konfrontovať či sľubovať Tempovu nevôľu ak objaví dôkazy o krádežiach obetí z chrámu. Samozrejme, za zodpovedného pokladá Brona a to bez ohľadu na to, koho ruky kradli.
Stánok je vystavaný z kamenných plátov a na vyvýšenom schodíku má oltár so stopami krvi. Strop tvorí jedna kamenná platňa podoprená štyrmi stĺpmi naklonenými von a celé to vyzerá ako obrátená stolička. Menšie vretenovité stĺpy vyrastajú zo zeme rovnobežne s tými čo držia strop, ale končia asi päť stôp nad zemou a slúžia na vystavovanie zakrvavených rukavíc, prílb a iných bojových nástrojov obetovaných Bohu vojny. Mnohí nájazdníci, ktorý udreli na Vonlar, tu pri odchode zanechali skrvavené suveníry, čo Brona privádza do nepríčetnosti, ale nič proti tomu nemôže urobiť, lebo si nechce vyslúžiť hnev Pána bojov.

Štedrosť bohyne

Chauntein chrám vo Vonlare je známy ako oáza bujných kvetov, zakvitnutého krovia a prelínajúcich sa záhrad, križovaných kľukatiacimi sa dláždenými cestičkami, lemovanými odpočívadlami s lavičkou (v prípade potreby ich osvetlia privolané, lietajúce svetielka) a studničkami. Štedrosť predáva figy, korenia, bylinky, liečivé bylinné nápoje a semienka domácim, aj pútnikom.
Prekrásny chrám útlych zvoníc a rozsiahlych záhrad udržuje tri hosťovské domy pre chaunteánskych pútnikov a je známy ukrývaním dobrodruhov na úteku pred cyrikiáncami či Bronovym zákonom. Hosťovské domy sú spojené podzemnými tunelmi kde sa zohrieva voda, ktorá slúži na vyhrievanie niekoľkých skleníkov vo vnútri hradieb. Návštevníci nájdu brány do Záhrad štedrosti ľahko - podľa kruhového tvaru, machu a kvetín, ktorými sú obrastené a obilnému snopu nad dverami, ktorý symbolizuje prekonanie prekážok. Táto brána je zo živého dreva podloženého železnými plátmi, ktoré vraj kedysi dávno vykovali trpaslíci.

 Vyhľadávanie

 Posledné komentáre

Fórum žije! (s básní nijak nesouvisející výkřik)
(Ayaki, 17.03.16 19:49)

Dúha
(Weerty, 23.12.13 13:24)

Všem milencům
(Anonymous, 14.12.13 21:03)

Cudzinec
(Anonymous, 02.12.13 11:06)

 Kalendár

apríl 2024
PUSŠPSN
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Úplný prehľad

Pridať akciu

 Partneri

FantáziaDark ElfSpoločenské hryOZ MastodontSrdce ErineluSteampunk.deever.cz - co uvízlo v soukolíSFF.czKion - nový svet pre DrD