Elminster hovorí 14: Temné činy v chráme, temnejší ich konajú

Článok zverejnený 13.05.2006, autor: Twoflower (matusfekete[zavinac]centrum.cz)

Originálny článok nájdete tu.

Gormstad z Voonlaru má najmenej tucet najatých „veriacich“ (hlavne cestujúcich Sembijských obchodníkov a podomových obchodníkov z Moonsea), ktorí preňho robia len jednu službu: výmenou za pekné peniaze (zvyčajne 50 až 30 zlatiek mesačne) rozširovať podľa rozkazu falošné reči. Pár vybraných sú jeho lepšie platenými očami inde, zvyčajne (aby sa znížilo riziko na minimum) len odpovedajú na konkrétne požiadavky a nesliedia ustavične.

Pred jeho Temnými požehnanými sa zaviazal aktívne sa účastniť obnovy upadajúceho chrámu, čo sa mu stalo zdrojom ustavičných ťažkostí, keďže opravy trvajú dlhšie a dlhšie – a je jasné, že si Gormstad odkladá peniaze bokom za nejakým iným účelom.

Avšak nik z Požehnaných nie je zasvätený do toho, o aký účel sa jedná. Gormstadovo tajomstvo je, že si chce postaviť opevnenú vilu niekde osamote v severnej Sembii, medzi loveckými chatami bohatých Sembijských rodín, kam by mohol ujsť ak by sa vo Voonlare udalosti obrátili proti nemu, alebo ak vypadne z priazne Pravej Temnoty (a verí, že ďalšie vylúpenie chrámu vo Voonlare dobrodruhmi, či čímkoľvek menším ako obrnenou armádou mu vyslúži nepriazeň v očiach vysoko-postavených Cyriciáncov).
Vo Voonlare sa nevie, že tri z Gormstadových „odpovedí na volanie cirkvi“, kedy sa vraj vydal na snemy v rôznych luxusných hostincoch mimo Ordulinu (ktorý slúži mnohým obchodníkom a obchodným spiklencom ako bežné miesto rokovaní) boli falošné a Temný Patriarcha Voonlaru bol v skutočnosti na výprave za nákupom pozemkov.

V posledných rokoch kúpil dve parcely: Farmu trblietavej brány, repnú farmu zarastenú okolitými lesmi poskytujúcu len loveckú chatu a dobre zásobený rybník; a Owlsklarský háj, divoký a hlboký les plný jeleňov, ktorý v minulosti patril prominentnej, ale dnes už skoro nejestvujúcej rodine Blacklockov. Gormstad pre tieto pozemky nespravil nič, len najal (v Yhaunne) a uviedol správcu, Aldamair Galashara (lichotivého podlízavca s poslednými zvyškami krásy a hnevom mnohých podvedených manželov), ku Trblietavej bráne.

Galashar šťastne používal chatu ako sklad pre kradnutý tovar (dlho bol súčasťou intríg v mnohých prístavoch Vnútorného mora, kedy bol zo skladu ukradnutý materiál, potom bol nahradený a budova bola spálená) a Gormstad si našťastie tieto aktivity nevšímal. Čoskoro dúfa so začatím stavby opevneného veľkostatku v srdci Owsklaru – do plánu zapojil aj Landlookovcov, troch polelfích bratov, ktorí zo základne v Orduline mapujú kraj pre dane a hlásia brlohy zvierat, jaskyne, vzácne dreviny a podobne.

Gormstad tiež trávi čas zisťovaním, kto má z majetky v okolí Voonlaru a všíma si hlavne osamelých, ktorý by mohli byť pomocou mágie prinútení darovať pozemky chrámu, kým sa im stane nešťastná a smrteľná nehoda – ale ako cíti, túto taktiku je najlepšie použiť len raz a chcel by svoje machinácie utajiť aj pred svojimi dvomi Temnými rukami. Musí si len vybrať správnu obeť. Zatiaľ nenašiel žiadneho vhodného kandidáta.

NPC

Aldamair Galashar
Muž, človek, zlodej 10. úrovne
Sila 16, Obratnosť 18, Odolnosť 15, Inteligencia 14, Múdrosť 11, Charizma 12
Odolnosť +5, Reflexy +11, Vôľa +3
Obranné číslo: 16
Zásahové body: 62
Útok nablízko: +10/+5
Strelecký útok: +11, +6

Špeciálne: Sneak attack +5d6, uncanny dodge, crippling strike, proficient with club, crossbow, dagger, dart, mace, quarterstaff, sap, shortbow, short sword, and light armor

Skilly: Bluff +14, Climb +7, Disable Device +9, Disguise +10, Escape Artist +10, Forgery +7, Gather Information +15, Hide +16, Innuendo +11, Intimidate +5, Listen +5, Move Silently +13, Open Locks +9, Pick Pockets +10, Search +8, Sense Motive +9, Spot +6, Use Rope +8

Featy: Ambidexterity, Combat Reflexes, Dodge, Improved Initiative, Mobility

 Vyhľadávanie

 Posledné komentáre

Fórum žije! (s básní nijak nesouvisející výkřik)
(Ayaki, 17.03.16 19:49)

Dúha
(Weerty, 23.12.13 13:24)

Všem milencům
(Anonymous, 14.12.13 21:03)

Cudzinec
(Anonymous, 02.12.13 11:06)

 Kalendár

apríl 2024
PUSŠPSN
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Úplný prehľad

Pridať akciu

 Partneri

FantáziaDark ElfSpoločenské hryOZ MastodontSrdce ErineluSteampunk.deever.cz - co uvízlo v soukolíSFF.czKion - nový svet pre DrD