Chrám Kríža 2: Členovia

Článok zverejnený 07.09.2006, autor: Aeris (aeris.nailo[zavinac]post.sk)

Napriek svojej veľkosti neukrýva Chrám mnoho bytostí, naopak, oproti známejším a viac početnejším cechom, ako sú napríklad žoldnierske či zlodejské gildy je ich dosť málo. O to viac sú nebezpeční a obávaní. Ba v dávnej minulosti boli členovia početnejší. Ich počet sa pohyboval okolo šesť až sedem tuctov; dnes je počet stálych členov tridsaťštyri. Členovia v Chráme sú rozdelení do niekoľkých stupňov hodnosti. Okrem najvyššie postaveného cechmajstra je tu sedem Zabijakov, šesť Očí, štrnásť Tieňov a šesť starších adeptov, ktorí tvoria stálu zostavu, občas okorenenú o niekoľko mladších adeptov. V chráme sú členovia už tradične oboznámení aj so svojím živlom, ktorý sa určuje na základe fyzických a mentálnych čŕt.

Cechmajster Razim je štyridsaťsedem ročný muž strednej postavy s tmavou opálenou pokožkou a vyholenou hlavou. Veľmi inteligentný a charizmatický človek, ktorý je najlepším žijúcim výrobcom jedov, majstrom ilúzií a slov. Viac by vám toho nikto, okrem iných z Chrámu, nedokázal povedať. V podstate sú všetky tieto informácie správne, Razim je neuveriteľne presvedčivý, s obratným jazykom, a v kombinácii so svojimi iluzionistickými schopnosťami sa dostane všade. Avšak teraz skôr dáva prednosť produkovaniu jedovatých látok, ktoré patria medzi jednu dôležitú súčasť ekonomiky Chrámu, namiesto zúčastňovaniu sa akcií, okrem mimoriadne nebezpečných situácií.

Zabijaci Kríža, sú obvykle najznámejší členovia cechu, keďže sú najaktívnejší spomedzi všetkých ostatných. Každý z nich vlastní striebornú retiazku so znakom Chrámu, ktorú nie je možné zvesiť z krku. Ak daný Zabijak zahynie, retiazka zmizne a objaví sa v cechmajstrovej dlani. Má aj ďalšiu funkciu, pretože telepaticky spája všetkých Zabijakov a cechmajstra, čiže slúži aj ako komunikačný prostriedok.

Insir, je najstarší zo Zabijakov, tridsaťdeväť ročný vysoký a svalnatý muž. Je majstrom umenia boja bez zbrane a na to, že je spriaznený s elementom ohňa, je dosť disciplinovaný, hoci hubu má plnú rečí, nanešťastie pravdivých.

Imnon, druhý najstarší Zabijak, je tridsaťpäťročný štíhly a nízky muž. Expert na strelné zbrane s orlím zrakom a nebezpečne presnou muškou. Jeho duša patrí vode, ktorej sa aj nápadne podobá, je tichý, disciplinovaný a vždy v strehu.

Celew, tridsaťtriročný muž strednej postavy, je pánom lesti. Jeho dokonalé pasce sú skoro neprekonateľné a smrteľné. Človek s hlavou plnou nových nápadov na ďalšie smrtiace nástrahy a nevídanou krutosťou. Je spriaznený s elementom vody.

Tagun, tridsaťtriročný svalnatý muž strednej výšky s vyholenou hlavou je doslova stroj na zabíjanie, masový vrah. Jeho doslova výbušné schopnosti súladia s jeho ohnivou povahou a živlom.

Aine je tridsaťročná štíhla a nízka žena s krátkymi blonďavými vlasmi. Je expertom prestrojenia a zákerných útokov od chrbta. Jej charizmatická a veselá povaha sa dokáže prudko meniť, v závislosti od toho, za koho sa práve maskuje. Pri plnení svojich úloh je vždy chladne sústredená, ako hladina jazera.

Syle, je dvadsaťosem ročný štíhly a vysoký muž s bielymi vlasmi a žltými očami. Najrýchlejší a najpohyblivejší člen, ktorý si rozumie s jedmi. Najmenej disciplinovaný člen v Chráme, vďaka jeho voľnej duši náležiacej živlu vzduchu.

Xin, dvadsaťšesť ročná štíhla a pomerne vysoká žena s dlhými čiernymi vlasmi, je najmladšou členkou Zabijákov. Má vynikajúce stopovacie schopnosti, ktoré v kombinácii s jej kušou tvoria nebezpečné duo. Hoci je rovnakého živlu ako Syle, je viac poslušná a menej vzpurná.

Oči Kríža, alebo aj Porotcovia, sú hlavnými trénermi v Chráme, hoci občas sa sami hlásia „o prácu.“ Cvičia hlavne adeptov, avšak občas pomáhajú Tieňom v ich samostatnom tréningu. A napokon, sú to zväčša oni, kto privedie mladých adeptov do Chrámu. Každý z nich má na tele vytetovaný znak cechu a všetci majú svojho učňa, ktorý zaberie ich miesto, keď sa stanú lepšími než oni, alebo keď dané Oko už nie je schopné učiť.

Aldis, najstaršie Oko, je štyridsaťročný nízky a statný muž. Učí adeptov stopovať a vyťažiť to najlepšie z ich zmyslov. Zem je jeho živlom.

Birgor, tridsaťdeväť ročný vysoký svalnáč, je učiteľom bojových umení, prevažne bez zbrane. Má v krvi vášnivý oheň.

Seskia, tridsaťsedem ročná žena atletickej postavy s ryšavými vlasmi, trénuje telá adeptov, hlavne po atletickej stránke. Je spriaznená s ohňom.

Abalran, tridsaťšesť ročný nízky muž, je učiteľom aurických schopností a mentálnej obrany. Patrí k živlu zeme.

Ussir, tridsaťpäť ročný muž strednej postavy, vyučuje boj so zbraňou a bojovú taktiku. Je spojený so zemou.

Filia, tridsaťtri ročná štíhla žena s gaštanovými vlasmi, je expert v nenápadnosti, ktorú učí adeptov. Spriaznená s vodou.

Tiene Kríža, to sú štrnásti adepti, ktorí úspešne prešli výcvikom a tvoria základné jednotky cechu. Zvyčajne pracujú vo dvojiciach, avšak to záleží od toho, koľko úloh je práve potreba splniť, pri väčšom množstve pracujú samostatne. Nikto, okrem cechmajstra a Oka, ktorý ich vybral, nepozná ich skutočné mená. Namiesto nich majú priradené čísla a zriedkavo aj zvieracie prezývky.

Adepti, najmä mladší, zostávajú väčšinou v Chráme, málokedy idú do akcie. Väčšinu času venujú náročnému tréningu, ktorý môže trvať sedem až desať rokov, v závislosti na ich schopnostiach. Mladší adept sa stane starším po štyroch rokoch výcviku.

 Vyhľadávanie

 Posledné komentáre

Fórum žije! (s básní nijak nesouvisející výkřik)
(Ayaki, 17.03.16 19:49)

Dúha
(Weerty, 23.12.13 13:24)

Všem milencům
(Anonymous, 14.12.13 21:03)

Cudzinec
(Anonymous, 02.12.13 11:06)

 Kalendár

apríl 2024
PUSŠPSN
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Úplný prehľad

Pridať akciu

 Partneri

FantáziaDark ElfSpoločenské hryOZ MastodontSrdce ErineluSteampunk.deever.cz - co uvízlo v soukolíSFF.czKion - nový svet pre DrD