Elminster hovorí 19: Zamestnanci Štítu

Článok zverejnený 20.11.2006, autor: Twoflower (matusfekete[zavinac]centrum.cz)

Originálny článok nájdete tu.

Pod znamením štítu, pokračovanie
(Výborný/Drahý)
Štít vedie Mester Rauvaraudo, príjemný, usilovný muž s jemnými rukami a tvárou, hlbokými, smutne hnedými očami a úbohými fúzmi s bradou. Je mágom (zákonne neutrálny, muž, čarodejník 4. úrovne) ale drží svoje (slabé) schopnosti v tajnosti pred všetkými okrem najstarších Voonlarčanov a verejne ich používa len keď naozaj treba. Má však prútik Držania osoby a Prsteň baranidla s ktorými zvládne všetky bitky, aj rozbláznených hostí.

Pán Mester (ako je všetkým známy) rozkazuje vnútornému personálu o počte skoro štyridsať kuchárov, lokajov a dvoch kastelánok (ktoré vítajú hostí a riadia zamestnancov, jedna má dennú smenu a druhá nočnú). Vonkajší personál tvorí desať koniarov a štyria záhradníci. Tí robia všetko nevyhnutné záhradníčenie a oškrabávanie bahna nevyhnutné pre udržanie upraveného vzhľadu okolia hostinca.
Dve kastelánky, Amratha Shuldeiroun (zmätene dobrá žena, bojovníčka 1. úrovne) a Maeragra Duskwinter (zmätene dobrá žena, zlodejka 2. úrovne) sú vo Voonlare legendárne pre svoj ostrý, avšak nie krutý tón hlasu, ktorým rozkazujú zamestnancom, návštevníkom a aj hosťom. Sú ako dve červenovlasé malé tornáda a so svojimi podobnými ostrými hlasmi a výraznými, peknými rysmi tváre vyzerajú ako sestry, aj keď v skutočnosti nie sú príbuzné. Amratha, staršia kastelánka, má dennú smenu. Vraví sa (nikým menej ako samotným Volotmampom Geddarmom), že „Jej vtip je ako bič a jej sarkazmus vie rozleptať sklo a privolať rumenec do tváre“.

Maeragra je tichšia. Je zlodejkou drahokamov na dôchodku, ktorá vykrádala bohaté domy v Sembii uprostred osláv až kým veštecké zjavenie nezmenilo jej pohľad na život. Stále dokáže robiť dlhé skoky a obratne pristáť na trámoch, zábradliach balkónov, či prahoch okien. Už viackrát šokovala hostí, ktorí sa zamkli v izbe pred chyžnou a odmietli vyjsť keď bol čas odhlásiť sa vstupom cez okno, ktoré pokladali za nedosiahnuteľné.

Bronovi poverenci sa po večeroch nepohybujú v blízkosti Štítu ak k tomu nie sú donútení. Maeragra raz jednému zlomila čeľusť a inému ruku počas pár nádychov, keď si pokúšali vynútiť cestu do hostinca aby prehľadali izby a spravili tú chybu, že to skúšali fackami a vyhrážkami.

Hlavný koniar v stajniach Štítu je dobre známy medzi povozníkmi a jazdcami, ktorí putujú po Shind Road ako znalec a ošetrovateľ chorých somárov a koní. Volajú ho „Zadymené hrdlo“ kvôli drsnému hlasu, jeho vlastné meno je Lanther Maerow (zákonne neutrálny muž, bojovník 4. úrovne). Zadymené hrdlo je nízky, silný chlapík so sivými fúzmi, ubúdajúcimi šedivými vlasmi a imponujúcou zbierkou hrboľatých bielych jaziev na predlaktiach. Bojovník na dôchodku, ktorý bojoval pre peniaze vo Vilhone, Sembii a Kamenných krajoch Cormyru, nemá rád tých, čo zúria a vyhrážajú sa a raz vyhodil Zhentského pána meča – plne obrneného, s taseným mečom atď. – zo stajne rovno do bahna priamo pred jeho udivenými (a potešenými) jednotkami.

 Vyhľadávanie

 Posledné komentáre

Fórum žije! (s básní nijak nesouvisející výkřik)
(Ayaki, 17.03.16 19:49)

Dúha
(Weerty, 23.12.13 13:24)

Všem milencům
(Anonymous, 14.12.13 21:03)

Cudzinec
(Anonymous, 02.12.13 11:06)

 Kalendár

apríl 2024
PUSŠPSN
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Úplný prehľad

Pridať akciu

 Partneri

FantáziaDark ElfSpoločenské hryOZ MastodontSrdce ErineluSteampunk.deever.cz - co uvízlo v soukolíSFF.czKion - nový svet pre DrD