Moore John: Zabij a zachraň

Článok zverejnený 25.11.2004, autor: Mr_Fixir (mr_fixir[zavinac]centrum.sk)

Myslíte si, že byť princom je niečo úžasné? Asi áno, veď taký princ sa len potuluje po hrade, raz za čas skočí do knižnice, občas sa ukáže na cvičisku, aby si pripomenul narábanie s mečom a vo zvyšnom čase preháňa všetky sukne na hrade (teda aspoň tie mladé a pekné určite). No čo viac by sme už len mohli od princa požadovať, no nie?

Skúste sa však o tomto zmieniť pred princom Neodolateľným a v okamihu vám jedným švihom odsekne hlavu a vaše telo rozseká na extra malé kúsky. Neodolateľný je totiž korunným princom v kráľovstve Illyria a ako zamestnanie si v životopise uvádza „profesionálny hrdina“. Illyria je kráľovstvo so všetkým čo k tomu patrí, čiže zlí kúzelníci, bosorky, draky a iné stvory tu nemôžu chýbať. No a zo všetkého najviac ich zaujímajú mladé, nevinné a pekné princezné (koho nie? – Annun, zamyslene) a tak ich pekne rad po rade unášajú do svojich hradov, chatrčí a jaskýň. A tu je ten problém. Keďže tieto mladé panny (teda panny ako panny, že?) je treba zachrániť, jediným vhodným kandidátom na ich záchranu je Neodolateľný, keďže ako jediný v kráľovstve sa profesionálne venuje „hrdinstvu“. Takže mu nezostáva nič iné len ich jednu po druhej zachraňovať. Jednu oslobodí z rúk zlej čarodejníčky a nestačí sa doma na hrade ani poriadne vystrieť a už musí vyraziť zachraňovať ďalšiu, tento krát z pazúrov ohavného draka. Takže vidíte, že byť princom nie je med lízať. Navyše za svoju námahu nič nedostáva, tak akurát ho raz za čas nejaká zachránená deva pobozká. Uznajte, že to je veľmi malá odmena za záchranu. Zvlášť pre takého fešného a udatného princa ako je Neodolateľný a hlavne pre niekoho takého, kto očakáva niečo viac ako jeden malý bozk.

Hlavný hrdina princ Neodolateľný je síce udatný a šľachetný, ale v prvom rade je však strašne... no, skrátka strašne nadržaný. Ako správny princ má samozrejme aj svojho panoša menom Wendell. Tento zvyčajne trocha unudený chlapec sprevádza Neodolateľného na každej jeho ceste a princove poznámky o prsiach, zadkoch a iných objektoch jeho sexuálnych chúťok ho už poriadne štvú, takže nešetrí mierne sarkastickými poznámkami na adresu Neodolateľného i princezien, ktoré musia zachraňovať.

Zabij a zachraň je humornou takpovediac fantasy rozprávkou. Nečakajte však, že by ste sa pri čítaní od záchvatov smiechu váľali po zemi. Ide skôr o také úsmevy nižšieho stredného kalibru. Ak máte chuť na nejakú humornú rozprávku pre trochu vyššie vekové kategórie (rozumej od 14 vyššie) môžete siahnuť aj po tomto titule.

 Vyhľadávanie

 Posledné komentáre

Fórum žije! (s básní nijak nesouvisející výkřik)
(Ayaki, 17.03.16 19:49)

Dúha
(Weerty, 23.12.13 13:24)

Všem milencům
(Anonymous, 14.12.13 21:03)

Cudzinec
(Anonymous, 02.12.13 11:06)

 Kalendár

apríl 2024
PUSŠPSN
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Úplný prehľad

Pridať akciu

 Partneri

FantáziaDark ElfSpoločenské hryOZ MastodontSrdce ErineluSteampunk.deever.cz - co uvízlo v soukolíSFF.czKion - nový svet pre DrD