Druhé veľké fantasy stretko

Článok zverejnený 12.02.2005, autor: Annun (hostinsky[zavinac]annun.sk)

V rámci tradície uverejňovania reportov minimálne týždeň po akcii som sa prinútil spísať čo-to o veciach, ktoré sa udiali na poslednom východoslovenskom stretnutí ľudí postihnutých fantasy a scifi.

Skôr ako naozaj začnem mi nedá nespomenúť, že druhý pokus o organizáciu tejto veci sa neobišiel bez menších problémov, keďže ešte dva dni pred akciou sme vďaka krutému osudu nemali zaistené žiadne priestory, kde by sa to malo odohrať. Nakoniec sa ale Erkenbrandovi a mne podarilo dostatočne zvodne požmurkať na tetu prevádzkarku košického podniku Korzo, tá po chvíľke váhania podľahla a rezervovala nám tých trápnych štyridsať miest. Mne neostáva nič iné, len jej za to úprimne poďakovať.

A teraz už čo - to o samotnej akcii. Celé sme to vymysleli traja, ja (Annun), Erkenbrand a Nage nad pohármi teplého čajíku raz večer. Dátum sme stanovili na piateho februára, čo bola sobota. Ja som spustil menšiu reklamnú kampaň, Nage si vzala na starosti prednášky a Erken mal za úlohu zorganizovať zvyšok programu (ktorý mali tvoriť rôzne hry ako AD&D, Magic a Shadowrun). Pár dní pred akciou sme mali potvrdenú účasť od niečo cez tridsaťpäť ľudí a nebyť už spomenutých problémov s priestormi, všetko by bolo na dobrej ceste.

V sobotu o pol druhej som si zbalil foťák, prednášku o Pratchettovi, nejaký ten Magic a v dobre nálade som vyrazil do Korza, kde ma už čakali zvyšní dvaja spolupáchatelia. Tam, na rozdiel od prvého stretka v Gazdovskej krčme, nebolo možné vytvoriť pospájaním stolov jeden dlhý, čo síce ľudí trochu rozbilo do skupiniek, no na druhú stranu poskytlo potrebný kľud hráčom hier.

Za nejaké tie dve hodinky sa podnik viac-menej zaplnil, ja s Erkenom sme predviedli svoju charizmu a šarm krátkym úvodným príhovorom, ukázali ľuďom kde sa čo hrá a potom sme očakávali búrlivý potlesk.
...
Ak by to bol western, zafúkal by chladný vietor a pred kamerou by sa prekotúľal nejaký ten suchý krík.
...
Ale budiž. Trio Alef0, Shadow a Grey_Rashka si vzali na starosti po poradí D&D, AD&D a Shadowrun, kadekto vytiahol ťažko skúšané Magicovské, či Yu-Gi-Oh balíčky, dva stoly sa vyhradili na neviazanú diskusiu a zábava začala. Ťažko sa mi k tomuto hovorí niečo bližšie, keďže ľudí bolo veľa, ja som od prírody človek hanblivý a tak mi určite veľa diania ušlo. Pri stole, kde som väčšinu večera sedel ja, sa preberalo úplne všetko, od hudby, cez poéziu, až po ženy. Padalo veľa osobných vtipov na ľudí známych z Hostinca, či na tých, ktorí sa preslávili až na samotnom stretku mierne výstredným chovaním, veľa sa filozofovalo, veľa sa smialo a veľa sa hádzalo kockami.

Osobne som sa ku večeru presunul ku stolu magicárov, kde som strávil nejednu príjemnú chvíľku (prerušenú len obedom, kedy z môjho taniera jedlo v priemere dvestotridsaťsedem rôznych ľudí) a okolo piatej - šiestej som učinil rozhodnutie urobiť nejaké tie fotky, aby som to mal celé pekne zdokumentované.

Nebudem vás napínať. Baterky mi došli pri tretej fotke a po zúfalej výprave do Tesca mi ho zavreli viac-menej pred nosom, takže vám vlastne nemám čo ukázať (na radosť mnohých zúčastnených). Týmto by som rád verejne prehlásil, že ak s fotkami všetko zbabrem aj na ďalšej podobnej akcii, kupujem všetkým pohár čistej vody (lebo zase blázon nie som). Jediné, čo vám môžem doporučiť, ak vás zaujíma vzhľad niektorých indivíduí, sú fóra, konkrétne téma „fotky ľudí z hostinca“, prípadne fotky z prvého stretka.

Okolo deviatej večer bola zábava ešte v plnom prúde, no moja peňaženka sa akosi zázračne vyprázdnila a môj žalúdok kričal jasným hlasom, že chce jesť, takže som sa so všetkými rozlúčil, po miernom úsilí som zo svojej pravej ruky odlepil Nage a pobral sa domov. Podľa informácií ostatných sa zvyšok spoločnosti rozišiel niekedy okolo desiatej, čo je na jednu stranu škoda, pretože tým rekord prvej akcie zostal neprekonaný, no na druhú stranu to nevadí, keďže až do poslednej chvíle tam sedelo viac ľudí.

Tiež to samozrejme dokazuje, že keď odídem ja, zábava stráca grády (ehm).

Ak by vás zaujímalo, ako to dopadlo s programom, bolo to také všelijaké. Hry dopadli výborne, nik predčasne neumrel a ľudia sa bavili. Prednášky sa ale neuskutočnili a to jednak z dôvodu nie veľmi vyhovujúcich priestorov a jednak kvôli veľkej lenivosti prednášajúcich. Zdá sa ale, že nikomu veľmi nechýbali, takže aj naďalej mávam pokojný spánok.

A to je vlastne všetko. Myslím, že všetci sa bavili a osobne tento druhý pokus považujem za väčší úspech, ako stretnutie prvé. Aj keď na tom budúcom si zrejme každý bude musieť vyrobiť a na hruď pripnúť menovku, lebo s tým bol trochu zmätok (ľudia, podávajte si ruky a predstavujte sa jeden druhému! My to za vás nespravíme!). Inak ako organizátor naozaj k ničomu nemám väčšiu výhradu, teším sa, že to všetko takto dobre vypálilo a som rád, že som opäť spoznal nejaké nové tváre.

Takže, pre tých, čo tam boli: rád som vás spoznal, priatelia!
A pre tých „nezúčastnených“: teda, teda, máte čo ľutovať. Ale tak snáď nabudúce, hm?

Do skorého skakavenia!

 Vyhľadávanie

 Posledné komentáre

Fórum žije! (s básní nijak nesouvisející výkřik)
(Ayaki, 17.03.16 19:49)

Dúha
(Weerty, 23.12.13 13:24)

Všem milencům
(Anonymous, 14.12.13 21:03)

Cudzinec
(Anonymous, 02.12.13 11:06)

 Kalendár

marec 2024
PUSŠPSN
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Úplný prehľad

Pridať akciu

 Partneri

FantáziaDark ElfSpoločenské hryOZ MastodontSrdce ErineluSteampunk.deever.cz - co uvízlo v soukolíSFF.czKion - nový svet pre DrD