Eragon: Odkaz dračích jazdcov

Článok zverejnený 30.10.2006, autor: Sacred (kreion[zavinac]centrum.sk)

Eragon: The Dragon Rider Legacy


Réžia:Stefen Fangmeier
Scenár:Peter Buchman, Lawrence Konner, Mark Rosenthal
Obsadenie:Edward Speleers (Eragon), Chris Egan (Roran), Jeremy Irons (Brom),      John Maklovich (Galbatorix), Djimon Hounsou (Ažihad), Sienna Guillory (Arya),          Robert Carlyle (Durza), Garrett Hedlund (Mutharg), Alun Armstrong (Gero),Gary Lewis (Hrothgar), Joss Stone (Angela), Tamsin Egerton (Katrina), Caroline Chikezie (Nasuada).Nils Allen Stewart (Lord Urgal)
Premiéra:14.12.2006 (Slovensko, ČR), 15.12.2006 (USA)

Pred niekoľkými mesiacmi, za sparného pekelne horúceho leta, som vám priniesol malé preview (alebo skôr predpreview), v ktorom som sa vám snažil priblížiť čo-to z pripravovaného filmu Eragon. Odvtedy sa udialo mnoho vecí medzi inými aj dokončenie filmu Eragon: The Dragon Rider Legacy.

Čo sa zmenilo od môjho posledného článku?

Domovská stránka

Určite to bola oficiálna stránka filmu Eragon (http://www.eragonmovie.com), ktorá je takmer úplne prerobená. Dajú sa na nej nájsť veci ako trailer k filmu, galéria obrázkov, pozadia na plochu, ikony do instant messengerov, či šetriče obrazovky s motívmi z filmu Eragon. Taktiež tam nájdete informácie o obsadení filmu a novinkách. Stránka je veľmi pekne spracovaná (dokonca je možné si vybrať medzi šiestimi motívmi vzhľadu stránky).

Hra Eragon

Novinkou je tiež počítačová hra Eragon, na ktorej vývoji sa podieľal tím zo StormFront Studios. Na trhu bude k dispozícii od 14.11.2006. Dej knihy je pre hru ako stvorený – obyčajný 15 ročný farmársky chlapec nájde pri poľovačke zvláštny kameň z ktorého sa vyliahne drak. To chlapca predurčí stať sa dračím jazdcom. Po tom čo mu zabijú strýka, Eragon uteká s drakom a bývalím dračím jazdcom Bromom. Mladý hrdina sa postupne cvičí v boji s mečom, v mágii, bojuje proti nepriateľom a má zachrániť svet. V hre budete môcť lietať na drakovi chrliacom oheň, učiť sa a zdokonaľovať sa v boji a mágii, a vylepšovať zbrane pomocou kúziel. Pri bojoch vám bude pomáhať vždy nejaká postava, pričom každá má svoj osobitný životný príbeh a to podľa toho, ktorú dejovú liniu si zvolíte. V boji môžete používať rôzne kombinácie útokov, ktoré v konečnom výsledku majú pôsobiť realisticky pre oko hráča. Ako tímu zo StormFront Studios podarí vyriešiť ovládanie draka sa však dozvieme asi až po vydaní hry.

Eldest: Limited edition

  • Jednou z noviniek je aj vypustenie limitovanej edície knihy druhej časti trilógie Odkaz dračích jazdcov pod názvom Eldest. Špeciálne vydanie je k dispozícii od 25. septembra 2006 v náklade 350 000 kusov. Limitovaná edícia obsahuje:
  • kúsok z pripravovanej tretej knihy
  • plnofarebný celostranový plagát Glaedra od Johna Judeho Palencara
  • výňatok z histórie Alagaesie
  • nikdy predtým neukazované autorove kresby, vrátane Bromovho elfského prsteňa
  • kompletný a úplný zoznam všetkých osôb, miest, okolností a trpaslíčich klanov
Limitovaná edícia knihy Eldest stojí $24.00, čo činí približne 720 Sk. Žiaľ, keďže je písaná v anglickom jazyku, pre tých, ktorí neovládajú anglický jazyk natoľko, aby si ju vedeli plnohodnotne prečítať, zatiaľ zrejme zostáva len snom. Snáď sa raz dočkáme aj limitovanej českej edície.

Download

Niekoľko odkazov na rôzne materiály týkajúce sa filmu:

Videá s rozhovormi o filme a knihách Eragon: http://www.shurtugal.com/?id=mandm/videoNahrávky z rôznych rádií a televízie: http://www.shurtugal.com/?id=mandm/audioHudba z hry a filmu Eragon: http://www.shurtugal.com/?id=extra/eragonmusicTrailer k filmu, galérie, ikony, pozadia na plochu a šetriče obrazovky: http://www.eragonmovie.com

Čo dodať – tešme sa na film!

 Vyhľadávanie

 Posledné komentáre

Fórum žije! (s básní nijak nesouvisející výkřik)
(Ayaki, 17.03.16 19:49)

Dúha
(Weerty, 23.12.13 13:24)

Všem milencům
(Anonymous, 14.12.13 21:03)

Cudzinec
(Anonymous, 02.12.13 11:06)

 Kalendár

apríl 2024
PUSŠPSN
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Úplný prehľad

Pridať akciu

 Partneri

FantáziaDark ElfSpoločenské hryOZ MastodontSrdce ErineluSteampunk.deever.cz - co uvízlo v soukolíSFF.czKion - nový svet pre DrD