Elminster hovorí 28: Súčasnosť a farbistá minulosť Čarodejníka

Článok zverejnený 23.04.2007, autor: Twoflower (matusfekete[zavinac]centrum.cz)

Originálny článok nájdete tu.

Pískajúci čarodejník, pokračovanie
(slušný/lacný)

Jedného rána v zime po Doveinom odchode bol v spoločenskej miestnosti nájdený rozkúskovaný Ansilber Klauthaundra. Ansilber bol ospalo vyzerajúci, lenivý a príležitostne krutý tlsťoch, ktorý v tom čase Čarodejníka vlastnil. Bol bývalým čašníkom z Essembry.

Smútok bol krátky a vyšetrovanie ešte kratšie, zamestnanci neriadili podnik bez vedenia ani desať dní a Klauthadra bol nahradený Ravvasom Thurrpurtynom – mladým, povýšeným a ešte krutejším, vychudnutým, snobským nepodarkom zo Seleguantu s nosovým hlasom, ktorý ho kúpil za peniaze, čo dostal od svojho otca (skoro naisto spolu so zákazom do Selgauntu sa vracať).

Nezávislé správy od Harfistov vravia, že samotný Ravvas bol zabitý a nahradený (možno ešte pred príchodom do Voonlar) bezmenným zradným agentom Červených mágov z Thay. Zdá sa, že tento agent bol na oplátku zabitý a nahradený Maluagrymom, ktorý na seba potom vzal podobu ako Ravvasa, tak aj agenta Červených mágov.

Kým mu vládol „Ravvas“ (nech to už bol ktokoľvek) bol Čarodejník miestom stretávania sa Dračích kultistov, Thayských agentov a špiónov platených Sembijskými klikami, agentmi Hillsfar a Zhentskými stranami. Príchody hostí boli až komické, keďže sa každý v spoločenskej miestnosti (jedálni) zhrozene obzeral, či novo príchodzí prišiel sledovať jeho... alebo niekoho iného v miestnosti.

Situácia vyvrcholila keď sa „Gathkatra“ (v skutočnosti sa skoro naisto volal inak), ogrí mág, premenil do ženskej podoby a usadil sa tu ako chyžná (pôvodnú chyžnú nedopatrením zabil a seba ponúkol ako náhradu), medzi kuchárov sa zamiešali doppelgangeri a všetko vyvrcholilo, keď sa na dlhší čas v Čarodejníkovi usadil mimoriadne nadaný illithidský arcimág (využívajúc staré známe maskovanie „tajomného, vysokého cudzinca“ pod menom „Klondras Imdree z Westgatu“). Toto všetko vydesilo veštiacu Čarodejníkovu studňu v suteréne, ktorá vtedy rovnako ako dnes nahlas šepkala k pútnikom čo sa odhodlali pýtať sa jej osamote, a prinútilo ju konať.

Studňa je v skutočnosti nehmotná Harfistka, ktorá bola zaživa tanečníčkou a kurtizánou v Zhentskej pevnosti pod menom Zarracee Ambroayne. Studňa slúži prechádzajúcim Harfistom ako sprostredkovateľ správ. Zaracee útočí na každého, kto vstúpi do vôd studne a koho pokladá za nepriateľa Harfistov Sama sa útokom vyhýba opustením studne a presunom do iných častí hostinca. Ak ju hosť naozaj zaujme (zvyčajne kvôli podozrivému vzhľadu), sleduje ho zo skríň v izbe – a dokonca budí ostatných hostí, ak chystá neskoro v noci nejaké neprístojnosti.

Keď Zaracee zavolala (prostredníctvom posla Harfistov) na vyčistenie hostinca samotného Elminstera, zaútočila na Čarodejníka úderná skupina zložená z Rytierov Myth Drannoru Sharantyra, Illistyla a Jhessaila s podporou dvoch tuctov Harfistov. Nanešťastie, posol sa práve vracal so správou pre Storm Silverhand a v rozhovore s Bardkou zo Shadowdale spomenul zdesenie Studne. Storm zaútočila na Čarodejníka s pomocou svojej sestry Simbul a pol tucta jej najambicióznejších učedníčiek v to isté popoludnie.

 Vyhľadávanie

 Posledné komentáre

Fórum žije! (s básní nijak nesouvisející výkřik)
(Ayaki, 17.03.16 19:49)

Dúha
(Weerty, 23.12.13 13:24)

Všem milencům
(Anonymous, 14.12.13 21:03)

Cudzinec
(Anonymous, 02.12.13 11:06)

 Kalendár

marec 2024
PUSŠPSN
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Úplný prehľad

Pridať akciu

 Partneri

FantáziaDark ElfSpoločenské hryOZ MastodontSrdce ErineluSteampunk.deever.cz - co uvízlo v soukolíSFF.czKion - nový svet pre DrD