Elminster hovorí 30: Koncovka v Čarodejníkovi

Článok zverejnený 23.05.2007, autor: Twoflower (matusfekete[zavinac]centrum.cz)

Originálny článok nájdete tu.

Pískajúci čarodejník, pokračovanie
(slušný/lacný)

A tak sa bitka v Bare začala – a rýchlo napredovala od jedného kúta k druhému, nútiac Zarracee behať z miestnosti do miestnosti a varovať Harfistov. Hostinec len o chlp unikol zmiznutiu v jednej z explózií, ktoré Voonlarčania tak radi opisujú ako každodenné javy v Pískajúcom čarodejníkovi. Zatiaľ čo kúzla lietali a blýskali sa v spoločenskej miestnosti ničiac okná, dvere a nábytok, bojovníci s tasenými mečmi behali hore-dolu schodmi a chodbami a vpadli dokonca aj do kuchyne, kde sa doppelgangeri mysliac, že sú odhalení, pridali k ničeniu pózujúc ako to najhoršie, čo ich napadlo: ako Zhentarimskí mágovia. Ich objavenie poslúžilo Rytierom ako signál k útoku a vtiahlo do boja obrieho mága aj illithidského arcimága, čo následne viedlo k nezamýšľanému ničeniu (a následnej obnove) niekoľkých izieb na poschodí.

V spoločenskej miestnosti na bare zreagovalo niekoľko kúziel–správ od Harfistov s ochrannými a oheň obmedzujúcimi zaklínadlami a cez to sa prevalila divoká zmes prekrývajúcich sa bojových kúziel. Celé to vyvrcholilo vo výbuchu, ktorý zabil Ravvasa, Arlo Randulkina a Tharatha Shemmera. Výbuch taktiež zničil strop baru a zhodil hornú izbu do spoločenskej miestnosti. Obrí mág Gathkatra skonal pod závalom trosiek a illithidský kúzelník, zasiahnutý uprostred premeny, stratil kvôli zraneniu hlavy svoje magické schopnosti a zavýjajúc ušiel do lesa.

Pán mesiacov, ktorý si kúzlom pričaril ďalšie ruky a usilovne nimi mlátil Simbul, teraz plakal na zemi a prosil ju o milosť. Keď mu ju váhavo poskytla (s pol tuctom magických dýk stále trčiacich z jej hrude), on posledným kúzlom víťazoslávne nechal dýky vybuchnúť a vážne poranil vrchnú časť jej tela. Storm ho hneď sťala a Harfisti so Simbulinými učeníčkami bežali na pomoc zranenej kráľovnej – vtedy dorazilo niekoľko ozbrojených Bronovych poverencov požadujúcich vedieť čo sa deje v spoločnosti miestnych občanov, ktorí prišli len zízať.

Náhodné kúzla si uchytili z magickej pomoci pre Kráľovnú Aglarondu: gule liečivej tekutiny, do ktorej sa ponorila a v okamihu sa tým vyliečila. Zvyšný Tarntari ušli počas zmätku.

Jeden z poverencov urobil tú chybu, že sa pokúsil odzbrojiť a komandovať jednu zo Simbuliných učeníčiek. Tá ho kúzlom odhodila dolu cestou k Hrdlu, bolestivo narážajúc na zem. To vyvolalo spoločný útok Harfistov na Voonlarské autority, ktoré urýchlene opustili Čarodejníka – nasledovaní ľutujúcimi Harfistami. Storm, kým odišla, obdarila najstaršieho preživšieho zamestnanca, šedivejúceho barmana Avlara (ktorý odvtedy vedie bar) dostatkom zlata a drahokamov na to, aby zaplatil opravy.

 Vyhľadávanie

 Posledné komentáre

Fórum žije! (s básní nijak nesouvisející výkřik)
(Ayaki, 17.03.16 19:49)

Dúha
(Weerty, 23.12.13 13:24)

Všem milencům
(Anonymous, 14.12.13 21:03)

Cudzinec
(Anonymous, 02.12.13 11:06)

 Kalendár

apríl 2024
PUSŠPSN
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Úplný prehľad

Pridať akciu

 Partneri

FantáziaDark ElfSpoločenské hryOZ MastodontSrdce ErineluSteampunk.deever.cz - co uvízlo v soukolíSFF.czKion - nový svet pre DrD