Diablo 2

Článok zverejnený 21.05.2004, autor: Annun (hostinsky[zavinac]annun.sk)

Obsah

Info
Svätyne (Shrines)
Horadrikova kocka

Amazonka:Barbar:Paladin:Kúzelníčka:Nekromancer:
SkillySkillySkillySkillySkilly
BojBojBojBojBoj

Info

Začnem trošku netradične. Diablo 2 je nesmierne stupídna hra. To hlavné, o čo tu ide, je čo najrýchlejšie klikať myšou. Čo je ale zaujímavé, toto klikanie ma dokázalo pri monitore udržať až nesmierne dlho, čo je pre mňa doteraz záhada. Diablo 2 má v sebe jednoducho niečo, nejaké kúzlo, ktoré vás prinúti stráviť hodiny pri počítači, rúbať, sekať a porcovať goblinov a nesmierne sa pri tom baviť. To kúzlo je až neskutočná hrateľnosť. Doteraz to nechápem...

Čo sa týka noviniek a nejakých inovácií, je D2 jednoznačne pozadu. Rozlíšenie 640x480 už dnes nikoho nenadchne, aj keď je pravda, že grafici z neho vytrieskali maximum. Princíp hry je tiež veľmi jednoduchý. Začínate v meste, kde sa poriadne zásobíte (= nakúpite mastičky, zbrane a brnenia) a idete na to. Klik, klik, klik a si mŕtvy. Toto bola ukážka klasického boja v D2. Väčšinu času sa na vás rútia veľké presily nepriateľov, ktorých vy na počkanie ničíte a získavate experience. Takže opäť nič zložité. Možno práve v tej jednoduchosti je celá krása tejto hry.

Ale to úplne najlepšie som si nechal na koniec. Na rozdiel od Diabla 1, kde ku koncu hry už medzi jednotlivými povolaniami nevideli rozdiel, sú postavy v D2 skvelo vyvážené a úplne rozdielne. Pre každú z nich vás čaká úplne odlišná stratégia a spôsob boja. Každé povolanie má 30 unikátnych skillov, ktoré sú vždy rozdelené do troch kategórií. Po prechode na vyšší level dostanete jeden bod, ktorý môžete investovať práve do jedného z týchto skillov. Skilly sú usporiadané do akéhosi stromu, takže sa k niektorým z nich môžete dostať až potom, čo ste zvládli tie predchádzajúce a zároveň dosiahli potrebný level. Týmto sa do hry pridal strategický prvok. Je totiž jasné, že nemôžete perfektne zvládnuť všetky skilly a tak si musíte vyberať, na čo sa budete špecializovať. A verte, že možností je veľmi veľa...

Svätyne

Svätyne sú miesta, kde ak sa pomodlíte (kliknete na nich :)), tak sa niečo stane.Tu vám popíšem, čo presne. Názvy uvádzam bez prekladu, myslím, že je to tak lepšie.

Mana Recharge Shrine: zvýši rýchlosť, s akou sa vám dopĺňa mana.

Combat Boost: zvýši vaše útočné číslo (attack rating), maximálnu a minimálnu damage.

Resist Fire: zvýši ochranu pred ohňom na maximum.

Resist Cold: zvýši ochranu pred chladom na maximum.

Resist Poison: zvýši ochranu pred jedom na maximum.

Resist Lightning: zvýši ochranu pred bleskom (elektrinou) na maximum.

Skill Shrine: zvýši všetky vaše skilly o dva body, ale len na krátky čas.

Stamina Boost: nebude sa vám míňať stamina.

Experience Boost: na chvíľu budete získavať za každé zabitie viac experience.

Refill: doplní na maximum životy aj manu.

Well: podobná ako Refill shrine, ale doplní menej. Môžete ju však použiť 2x a dopĺňa sa veľmi rýchlo.

Health Shrine: vylieči životy na maximum.

Mana Shrine: vylieči manu na maximum.

Portal Shrine: otvorí town portal.

Fire Shrine: POZOR! Pripravte sa na veľkú explóziu, ktorá vyčistí okolie ale zraní aj vás. Po výbuchu nájdete na zemi niekoľko vybuchujúcich lektvarov.

Monster Shrine: zmení najbližšieho nepriateľa na championa.

Gem Shrine: zlepší o jeden stupeň jeden gem vo vašom inventári. ak žiaden nemáte, tak vám nejaký vyhodí.

Exploding Shrine: dookola všetko buchne, ale zraní to len nepriateľov. Potom nájdete niekoľko vybuchujúcich lektvarov.

Poison Shrine: vytvorí otrávený mrak, ktorý ale vás nechá na pokoji. Na konci vám nechá zopár jedových mastičiek.

Armor Boost: zvýši armor.

Horadrikova kocka

Horadrikovu kocku získate v druhom akte. Je to taká magická vecička, do ktorej ak hodíte správne prísady, tak vám vypľuje nejakú novú vec. Možností je veľmi veľa, tu vám uvádzam len tie, na ktoré som prišiel ja, alebo ktoré som niekde vyčítal. Ak nájdete nejakú novú kombináciu, dajte mi vedieť.

3 prstene premení na amulet
3 amulety premení na prsteň
3 health Potions + 3 mana potions premení na rejuvenation potion
3 health Potions + 3 mana potions + gem premení na full rejuvenation potion
3 gemy toho istého typu a stupňa premení na gem vyššieho stupňa
6 gemov a meč premení na socketovaný long sword
2 tulce šipiek premení na 1 tulec šípov
2 tulce šípov premení na 1 tulec šipiek
kopiju + tulec šípov premení na niekoľko oštepov (javelin)
sekeru + 2 dýky premení na niekoľko vrhacích sekier
prsteň + emerald + 4 antidote potions premení na Viridian Ring - poison resist
prsteň + ruby + 4 exploding potions premení na Garnet Ring - fire resist
prsteň + sapphire + 4 thawing potions premení na Cobalt Ring - cold resist
prsteň + 2 topazy premení na Coral ring - lightning resist
3 perfektné gemy + hociaký magický predmet premení na magický predmet toho istého typu (ak tam dáte napr. prsteň, vypadne vám iný prsteň)
health potion + strangling gas potion premení na antidote potion
perfektný gem - jeden z každého druhu + amulet premení na Prismatic Amulet - ochrana pred všetkým (poison, fire, codl, lightning)
3 perfektné lebky + amulet premení na amulet s +1 alebo +2 bonusom na všetky skilly

Tajné kolo: zabite aspoň raz Diabla, potom sa na tej istej obtiažnosti presuňte do Rogue Encampment, do kocky dajte Wirtovu nohu (Wirt's Leg) a Town Portal tome. Otvorí sa portál, ktorý vás zavedie do tajného 'kravieho' levelu. Dávajte si tam ale pozor, je to tam dosť drsné. Kravy útočia v húfoch!

Amazonka

Skilly

Ak sa rozhodnete hrať za Amazonku, máte dve základné možnosti, na čo sa budete špecializovať. Buď to bude boj na diaľku pomocou luku, alebo nablízko kopijou. Je tu aj možnosť používať oštep, ale na to rovno zabudnite. Magické oštepy neexistujú, nedávajú až takú damage a celkovo nestoja za veľa. Ja vám tu načrtnem práve tie prvé dve spomenuté možnosti, ale samozrejme, je to len na vás.

Luk

Môžete investovať do schopnosti Magic Arrow, ale je lepšie používať normálne šípy, ošetrené nejakým kúzlom. Nezaberajú až tak veľa miesta v inventári a sú lacné, tak prečo nie?

Zíde sa vám niečo, čo vám bude nepriateľov držať od tela. Na začiatku postačí strieľať mrazivé (Cold, Ice Arrow), šípy, ale po 30 leveli určíte investujte do Valkýry, ktoré na seba naviaže nepriateľov a vy ich už len odstrelíte.

Nezanedbávajte pasívne skilly. Určite sa vám hodí Critical Strike, vďaka ktorému nejedneho nepriateľa zastrelíte jednou ranou, Dodge vám pomôže, ak sa vám niekto dostane na telo, a konečne Avoid vám ušetrí starosti s nepriateľskými strelcami.

Veľmi dobrá je schopnosť Strafe, ktorá vám hlavne vo veľkých melách pomôže odfakliť viac nepriateľov naraz. Podobne vám ale poslúži aj Exploding / Immolation Arrow. Streľte ho do stredu väčšej skupiny a budú sa diať divy..

Proti bossom sa vám zíde Multiple Shot, pretože takú veľkú obludu zasiahne viac šípov naraz a uštedrí mu poriadnu damage.

Aktivujte si pasívnu schopnosť Pierce, vaše strely potom budú zasahovať viac nepriateľov, stojacich za sebou. Ušetríte šípy a manu, čo sa vždy zíde.

Čo sa týka vlastností, lukostrelkyňa potrebuje najviac Dexterity, ale hodí sa aj Strength, aby ste mohli nosiť aj lepšie brnenia. Ak sa vám nepodarí zohnať luk, ktorý kradne manu, tak investujte aj do Energy, lebo niečo vás bude stáť skoro každý výstrel. Vitality zvýšte len príležitostne, keď už nebudete vedieť, čo s bodmi.

Kopija

Pri boji s kopijou určite oceníte schopnosť Iab, ktorá výrazne zvýši rýchlosť vašich útokov. Dostanete ju hneď na prvom leveli a mne osobne vydržala až do konca hry. Dostaňte ju aspoň tak na tretí level.

Proti bossom sa vám zíde Impale, ktorá 3x zvýši vašu damage. Je tu síce šanca, že sa vám opotrebuje zbraň o jeden bod, ale to nie je nič strašné. Tretí level tejto schopnosti by vám mal vystačiť. (aspoň na Normal)

Pri bojoch s množstvom slabších príšer oceníte Fend, kedy vám postačí jeden klik a Amazonka sa o zvyšok postará sama.

Podobne ako pri používaní luku nezabúdajte na pasívne skilly. Critical Strike, Avoid, Dodge a Evade sú nutnosť.

Svojej kopiji môžete dať aj elektrický náboj (Power, Charged, Lighting Strike) a aj keď ja som ho nevyužil skoro vôbec, na vyšších leveloch už pridáva celkom slušné bonusy k damage.

Pri boji na blízko budete potrebovať vysokú silu, aby ste si mohli obliecť aj tie najlepšie brnenia. Dexterity potrebujete, aby boli vaše zásahy presné. Oplatí sa zvýšiť aj Vitality, lebo pri boji na blízko budete často strácať kopec životov. Najlepšie je zohnať si zbraň, ktorá kradne životy, poprípade aj manu a máte po starostiach.

Boj

Samozrejme spôsob boja sa bude tiež líšiť v závislosti na tom, akým spôsobom sa rozhodnete za Amazonku hrať. Najprv nejaké tie tipy pre lukostrelkyňu.

Pokúste sa nájsť topánky, ktoré zvyšujú rýchlosť vašej chôdze / behu. V boji potom využívajte svoju rýchlosť. Vystreľte zopár šípov, trochu odbehnite a zase vystreľte. A tak stále dookola.

Pri bojoch s bossmi najprv vyčistite okolie od ich pomocníkov a až potom sa zamerajte na nich. Využívajte všetky prekážky, ktoré budú brániť bossovi, aby sa ku vám dostal a vytrvalo do neho strieľajte. Nakoniec ho to určite položí.

Skúste používať skill Guided Arrow, vďaka ktorému spoľahlivo trafíte aj monštrá, ktoré sú mimo obrazovky. Jednoducho takto vždy raz za čas pokropte svoje okolie a potom už len oberte mŕtvoly. Toto sa dá tiež s väčším alebo menším úspechom používať aj na bossov.

Najmite si nejakého pomocníka, ktorý odvedie pozornosť od vašej osoby. Ak mu budete strážiť životy a nenecháte ho zomrieť, tak sa po čase level-upne a môže sa stať celkom slušne silným spolubojovníkom. Toto je veľmi užitočné hlavne v prvom akte, kde ešte nepriatelia nie sú až takí silní. Neskôr radšej používajte Valkýru.

Používajte luk, nie kušu. Kuše nedávajú o veľa viac damage a majú pomalšiu kadenciu výstrelov, čo sa vám v tuhých situáciách môže stať osudným.

Skúste používať luk, ktorý vám po každom presnom výstrele pridá nejakú tu manu a životy. Ušetríte spústu mastičiek.

A teraz niečo pre bojovníčku na blízko..

V žiadnom prípade nepoužívajte meče, dýky alebo niečo podobné! Amazonka je trénovaná na boj kopijou, tak na to nezabudnite!

Kopije sú veľmi pomalé zbrane a tak sa vám veľmi neoplatí používať klasický (nemagický) spôsob úderu. Omnoho lepšie je pri normálnom boji používať schopnosť Iab, ktorá je manovo nenáročná a hlavne, vaše útoky potom budú pekelne rýchle.

Nenechajte sa obkľúčiť veľkým množstvom nepriateľov. Základ je byť neustále v pohybe, najviac sa vám asi vyplatí taktika hit'n'run, kedy po každom zabití trochu odbehnete, aby sa vám ostatní zatiaľ nedostali za chrbát.

Na monštrá, ktoré oživujú svojich mŕtvych nepriateľov, útočte vždy najskôr, aj keby to znamenalo prebehnúť celou nepriateľskou armádou. Hlavné je dostať sa k nim rýchlo, zničiť ich a potom sa snažiť vykántriť ostatných. A nezabudnite na predchádzajúcu radu!

Noste veľké opasky a vždy dbajte na to, aby ste ich mali naplnené. V boji sa oplatí používať Rejuvenation potion, ktorý vám životy doplní okamžite, pre liečenie mimo boja potom normálne lektvary. A jeden riadok nechajte pre lektvary doplňujúce manu, určite vám raz za čas vo väčších súbojoch dojde.

Na bossov používajte jednoznačne Impale, ktoré ich dokáže zničiť v rekordne krátkom čase. A v spojení so zbraňou, ktorá vám pridáva životy, to bude znamenať, že sa po každom úspešnom zásahu vyliečite o veľmi slušnú sumu životov.

Dávajte si pozor na príšery, ktoré drainujú manu, ak vám dojde, stane sa z vás celkom slaboch (slaboška).

Barbar

Skilly

Barbar je najsilnejší bojovník na blízko a tak rátajte s tým, že bude potrebovať poriadne veľkú Strength, aby si obliekol aj tie najlepšie brnenia. To je vaša prvá priorita. Ak už budete so silou spokojní, investujte do Vitality a Dexterity. A nakoniec, Barbar prekvapujúco potrebuje aj manu, a tak si priebežne zvyšujte aj Energy (tak jeden bod za level)

Čo sa týka skillov, špecializujte sa na jeden typ zbrane a na ostatné sa vykašlite. Výber nechám na vás, ale ak sa už raz rozhodnete, tak poctivo do danej Combat Mastery vrážajte body. Taký desiaty level ovládania meča už celkom cítiť.

Investujte do skillu Find Potion, ktorý vám zabezpečí dostatok liečivých mastičiek. Nepotrebujete nejakú extrémne vysokú úroveň tohoto skillu, lebo mŕtvol je viac ako dosť. Alebo používajte zbraň, ktorá kradne životy nepriateľom.

Buď používajte zbraň a štít a dajte sa cestou skillov ako Bash a Stun. Alebo je tu možnosť používať dve zbrane súčasne (celkom cool, nemyslíte?), vtedy investujte do Double Swing a Frenzy.

Používajte Leap a neskôr Leap Attack, ktoré vám pomôžu dostať sa z obkľúčenia alebo preskočiť zavadzajúcu skupinu nepriateľov. Veľmi užitočné..

Z Warcries vám okrem Find Potion už bude treba snáď len Howl, Taunt a Shout. Zbytok nestojí za to. Ale ani tieto skilly nie je nutné dostať vyššie ako na tretí level.

Nezanedbajte ani Combat Masteries, ktoré sú pasívne, teda za nich nič neplatíte a sú aktívne vždy. Increase Speed zvýšte, ak sa chystáte používať skill Whirlwind. Určite zvýšte Iron Skin a neskôr aj Natural Resistances, ktoré majú už po niekoľkých leveloch veľmi slušné bonusy.

Boj

Pre barbara veľa rád pre boj nemám, jednoducho klikajte ako rýchlo to len pôjde a používajte správne skilly v správnej chvíli.. :).

Proti Shamanom a im podobným, ktorí len stoja vzadu a oživujú a oživujú, používajte Leap Attack, ktorý ich zneškodní skôr, ako poviete 'Dlhý skok s mečom v ruke'.

Dávajte si veľký pozor na stav svojich životov. Vždy dbajte na to, aby bol váš opasok plný liečiacich mastičiek. A po boji nezabúdajte na Find Potion.

Pri obkľúčení sa vám určite zíde bojový pokrik Howl, ktorý vyplaší okolostojace monštrá a poskytne vám trochu času a šancu na útek.

A ak chcete naopak niekoľko príšer vylákať z miestnosti, použite Taunt. Toto je veľmi vďačný skill pri bossoch, kedy sa najprv v pohode zbavíte ich posluhovačov a potom sa môžete sústrediť na hlavného eviláka.

Pred veľkým bojom použite Shout, ktorý vám veľmi výrazne zvýši Armor Rating a vydrží celkom dlhú dobu.

Paladin

Skilly

Paladin, ako bojovník na blízko, potrebuje podobne ako Barbar hlavne vysokú Strength, Vitality a neskôr aj Dexterity. Energy nebudete až tak potrebovať, keďže budete častejšie používať aury, ktoré sú úplne zadarmo.

Ak sa rozhodnete hrať multiplayer, tak sa sústreďťe hlavne na Defensive Auras, lebo paladin je na nete používaný hlavne ako podporná postava. Ináč sa plne upriamte na Combat Skills a Offensive Auras.

Skilly, kde vám úplne stačí jeden bod sú hlavne tieto: Blessed Hammer, Smite, Sacrifice a Holly Shield. Všetky sú viac menej nanič.

Naboostujte si auru Might, ktorá vám pridá veľmi slušné bonusy k útokom, čo využijete hlavne pri bossoch.

Do schopnosti Zeal pumpujte body ako na bežiacom páse, vďaka nej odstavíte obrovské množstvá nepriateľov jediným klikom myši.

Ak sa vám nechce ani klikať myšou, tak si zvyšujte auru Thorns, vďaka ktorej sa nepriatelia väčšinou odfaklia úplne sami a ani k tomu nebudú potrebovať vašu pomoc.

Určite si zvýšte aj skilly Charge a Conversion. Hlavne druhý menovaný je veľmi dobrý skill a zabezpečí vám, že vo veľkým melách budete mať niekoho na koho sa budete môcť (na čas) spoľahnúť.

Aura Holy Freeze vám zase pomôže pri bojoch s veľkými presilami nepriateľov. Všetkých naokolo totiž zmrazí (ale nie úplne, len spomalí) a ešte im aj bude uberať nejaké tie životy.

Teraz nejaké tie ofenzívne aury, ktoré nie sú až také 'super'. Blessed Aim, Concentration, Conviction a Fanaticism. Fuj, zabudnite na nich.

Boj

Niekde som vyčítal, že najlepšia stratégia pre paladina je nastaviť si Zeal ako primary attack a Thorns ako secondary. Ak vás potom obkľúčia, jednoducho sa ich zbavíte jedným klikom a ak sa na scéne objaví niekto silnejší, tak sa zničí sám vďaka aure Thorns. Skúste, uvidíte sami.

Osobne by som vám radil používať skôr obojručné zbrane, ktoré dávajú oveľa viac damage ako jednoručné. Štít vám až tak treba nebude, vďaka svojim aurám sa o seba Paladin dokáže postarať aj bez neho. Alebo môžete používať žezlá, ktoré vám pridávajú body k niektorým skillom a ktoré ja považujem za najlepšie zbrane pre paladina v multiplayeri.

Proti bossom používajte opäť Thorns, alebo Might v kombinácii s nejakým silnejším útokom (napr Vengeance).

Proti príšerám oživujúcim padlých určite zúročíte Charge, ktorý vám zaručí prekvapivý útok z väčšej diaľky.

Ak na vás zaútočí väčšia skupinka na čele s nejakým championom alebo pomenovanou príšerou, skúste si ju na čas pretiahnuť na svoju stranu použitím Conversion. Potom už len z diaľky sledujte, čo sa bude diať...

Na veľké skupiny nemŕtvych je najlepšia aura Sanctuary. ak ju zapnete a nebudete sa vôbec hýbať, je veľmi možné, že ku vám väčšina z nich ani nedôjde.

Kúzelníčka

Skilly

Kúzelníčka potrebuje samozrejme veľmi veľa many, takže vašou hlavnou prioritou bude Energy. A potom prekvapivo aj sila, pretože tá vám dovolí nosiť lepšie brnenia, vďaka ktorým niečo vydržíte. Zvyšné vlastnosti sú pre kúzelníčku zbytočné (teoreticky môžete niečo občas dať do Vitality, ale to je naozaj všetko).

Môžete sa rozhodnúť medzi troma magickými školami: ohnivou, ľadovou a bleskovou (ehm..). Osobne by som najviac doporučoval ľadovú spolu so zopár kúzlami z ohnivej. ale je to len na vás. Podľa toho, ako sa rozhodnete, potom dajte nejaké body buď do Fire, Cold, alebo Lightning Mastery.

Z bleskovej skupiny kúziel sa vám zíde asi len Teleport, Static Field a teoreticky aj Chain Lightning. Ináč nič.

Určite dostaňte aspoň na piaty level ohnivý skill Warmth, vďaka ktorému sa vám bude sama regenerovať mana. Bez nej ste totiž mŕtvy skôr, ako niečo vôbec stihnete urobiť.

Ak radi bojujete na blízko, môžete investovať do ohnivých kúziel Inferno a Enchant.

Asi najsilnejšie ohnivé kúzlo je Hydra, ktoré vám vyčaruje na pomoc silnú Hydru, pľuvajúcu plamene na všetky strany. Veľmi dobrá investícia.

Ďalšie vynikajúce ohnivé kúzlo je Meteor, ktorý spoľahlivo upečie aj veľké skupiny nepriateľov. Veľmi efektný a veľmi, veľmi silný.

Z mrazivých kúziel určite naboostujte nejaký armor (Frozen, Shiver, Chilling Armor), čím vyšší, tým lepší. Je to len otázka trpezlivosti..

Na začiatku sa oplatí investovať do mrazivého Ice Blastu, ale veľmi to neprežeňte (maximálne 10. úroveň) a neskôr prejdite na Glacial Spike, ktorý mrazí plošne.

Ak sa vám nepáči Meteor, môžete ako náhradu používať vééľmi studený Blizzard, ktorý spomalí a zraní každého v oblasti (okrem vás samozrejme).

Boj

Kúzelníčka sa občas môže pustiť do boja z blízka, ale veľmi to nedoporučujem. Radšej si niekoho najmite, aby na seba nalákal nepriateľov, ktorých vy potom najprv zmrazíte a on ich už len rozbije.

Na začiatku môžete používať normálne zbrane, ale hneď ako budete mať dosť peňazí, kúpte si magickú palicu, ktorá vám pridá rôzne bonusy ku skillom.

Celkom dobrá kombinácia je použitie Glacial Spike nasledované Meteorom alebo Blizzardom. Ak ešte Glacial Spike nemáte, postačí aj Ice Blast, ten ale nemrazí plošne.

Po každom boji dobre skontrolujte, či z niekoho nevypadla nejaká lebka. Tie majú pre vás obrovskú cenu, keďže zabezpečujú regeneráciu životov a hlavne many. Potom si už len nájdite socketovanú helmu a neváhajte vložiť do nej tie lebky.

Proti bossom a hlavne Diablovi je najlepšie použiť najprv Static Field, ktorý im uberie spústu životov a potom ich už len dokončiť nejakým silným útočným kúzlom ako je napríklad Meteor.

Nehanbite sa utiecť z boja, ak sa situácia zdá byť bezvýchodisková. Je dobré mať Town Portal pod klávesovou skratkou, aby ste sa nemuseli zdĺhavo hrabať v inventári.

Asi najtvrdší boss pre vás bude Duriel, na ktorého použite hocičo, čo ho aspoň trochu spomalí. Druhá možnosť je síce trochu zdĺhavá, ale je overené, že funguje. Kúpte si veľa Stamina potions, spomaľte ho a vyčarujte Blaze. Potom už len behajte dookola a nechajte ho, nech sa sám upáli. Pri troche času do neho ešte niečo aj buchnite, napr. Ice Blast. A majte otvorený Town Portal, aby ste stihli skoro utiecť.

Nekromancer

Skilly

Nekromancer je celkom univerzálna postava, ktorá sa môže aj priamo zapájať do boja, aj čarovať. Preto sa mu zíde veľká sila, energia a ak chcete často bojovať zblízka, tak by ste mali myslieť aj na obratnosť. Zo začiatku je najlepšie zvyšovať hlavne silu spolu s energiou, obratnosť si nechajte na neskôr.

Väčšina ľudí, čo hrali za nekromancera (vrátane mňa), doporučuje najviac sa špecializovať na Summoning and Control, potom na Poison and Bone a Curses si nechať až na koniec, pretože sa tam nachádza minimum dobrých skillov. Mali by ste sa rozhodnúť, či sa budete špecializovať viac na vyvolávania pomocníkov, alebo na čarovanie útočných kúziel.

Nespravíte chybu, ak dostanete Skeleton a Golem Mastery aspoň na piaty level. Skeleton Mastery je dostupný veľmi skoro a zabezpečí, že vaši kostlivci, mágovia a oživené (revived) príšery budú oveľa silnejší a odolnejší. Neskôr prejdite na Golem Mastery, lebo golemov budete potrebovať hlavne v boji proti bossom.

Raise Skeleton veľmi nezvyšujte, maximálne na tretí level, lebo kostlivci sú veľmi slabí a v neskorších fázach hry vám už budú len zavadzať. Ušetrené body dajte radšej do Skeleton Mastery. Toto ale neplatí pre Raise Skeletal Mage. Do tohto skillu určite investujte, takí piati mágovia budú pre vás vo veľkých bojoch veľkým prínosom.

Clay Golema nechajte kľudne na prvej úrovni a radšej sa neskôr preorientujte na Iron alebo Fire Golema. Na železnom golemovi je zaujímavé to, že preberá vlastnosti zbrane, z ktorej ste ho stvorili a preto sa ho oplatí vyrábať z magických vecí, ktoré dávajú nejaký magický damage. Všetky zbrane ale pred ich premenením na golema opravte, zabezpečíte mu tak viac životov.

Nezabudnite na Revive, ktoré vám umožní pridať si na svoju stranu na tri minúty akúkoľvek mŕtvu príšeru. Určite si tento skill zvýšte, aby ste mohli mať takto vyvolaných pomocníkov viac, sú na nezaplatenie.

Nepodceňujte kúzlo Teeth. Na začiatku je veľmi slabé, ale za každý level dostanete ďalšiu strelu a rapídne sa zvýši damage. Na desiatom leveli už dáte 140 damage, Čo je veľmi slušné. Ďalšia výhoda Teeth je, že pokračuje v lete aj za nepriateľom a teda ich dokáže zasiahnuť viac za sebou. Ak chcete, môžete z tohto skillu spraviť veľmi silnú zbraň.

Ak vám Teeth nepasuje, používajte ako útočné kúzlo Bone Spear a neskôr navádzaný Bone Spirit. Sú síce náročné na manu, ale dávajú veľa damage a proti bossom ich určite uplatníte. Ďalšie dve dobré útočné kúzla sú Corpse Explosion a Poison Explosion, ktoré dajú masívnu damage, ale zničia jedno mŕtve telo. Určite sa oplatí zvýšiť ich, ale nie veľa, maximálne na tretiu úroveň.

Zo skupiny Curses vám úplne postačia Iron Maiden, Amplify Damage a Dim Vision. Iron Maiden a Amplify Damage používajte pred každým väčším bojom, je to najlepšia kombinácia kúziel pre Nekromancera.

Boj

Nekromancer sa môže zapájať aj do boja z blízka, a to mnohých hráčov láka používať klasické zbrane. Ale verte, silná nekromancerská palica vám poslúži oveľa viac, keďže vám zvýši niektoré vaše skilly.

Ak sa rozhodnete používať Blood Golema, existuje na neho skvelý trik. Jednoducho na neho začarujte Iron Maiden a ak ho niekto zasiahne, tak mu to neuberie životy, ale ho to vylieči.

Proti bossom vyčarujte toho najsilnejšieho golema, dajte na neho Iron Maiden a Amplify Damage, vytrvalo do neho strieľajte nejaké dobré útočné kúzlo a po čase sa určite zloží. Dôležité je nepustiť ho k sebe, neustále medzi vami niečo musí byť.

Za nekromancera sa dá hrať aj tzv. 'plížiaca stratégia'. Zožeňte si dobrý luk a s použitím kúzla Dim Vision sa stanete pre nepriateľov skoro neviditeľný. Potom ich už len koste. Dôležité ale je, aby ste nemali žiadnych vlastných pomocníkov, pretože vďaka nim vás rýchlo odhalia.

Dim Vision môžete použiť, aj keď to už vyzerá veľmi zle, ako prostriedok na bezpečný ústup. Zíde napríklad vtedy, ak vám došli Town Portaly.

Proti väčším skupinkám slabších nepriateľov je dobré používať buď naboostovaný Teeth, alebo Corpse Explosion. Aj jedno aj druhé ich dokáže zabiť viac naraz.

Pre vás majú, podobne ako pre kúzelníčku, veľkú cenu lebky, ktoré vám v helme pomôžu regenerovať manu a životy. Preto ich zbierajte, až kým nebudete mať dve perfektné a tie dajte do nejakej poriadnej helmy. V boji promptné doplnenie energie určite veľmi oceníte.

Ak chcete bojovať aj na blízko, je dobré mať väčšiu zásobu Rejuvenation mastičiek, ktoré vás v okamihu postavia späť na nohy.

Ak chcete hrať za Nekromancera - vyvolávača, pokúste sa zohnať si najnovší patch, lebo v Arcane Sanctuary vás ináč čaká úplná pohroma. Vaši kostlivci a golem sa vám budú strašne pliesť do cesty, čo vám môže byť v boji osudné.

 Vyhľadávanie

 Posledné komentáre

Fórum žije! (s básní nijak nesouvisející výkřik)
(Ayaki, 17.03.16 19:49)

Dúha
(Weerty, 23.12.13 13:24)

Všem milencům
(Anonymous, 14.12.13 21:03)

Cudzinec
(Anonymous, 02.12.13 11:06)

 Kalendár

apríl 2024
PUSŠPSN
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Úplný prehľad

Pridať akciu

 Partneri

FantáziaDark ElfSpoločenské hryOZ MastodontSrdce ErineluSteampunk.deever.cz - co uvízlo v soukolíSFF.czKion - nový svet pre DrD