Dungeons & Dragons 2

Článok zverejnený 04.12.2005, autor: Mr_Fixir (mr_fixir[zavinac]centrum.sk)


Kde bolo tam bolo, bolo raz jedno veľké, bohaté kráľovstvo, známe ako Izmerské kráľovstvo a jeden hrozne zlý, zákerný a hrôzu šíriaci kúzelník s ešte hrôzostrašnejším menom Damodar. A keďže z nejakého dôvodu Damodar toto kráľovstvo nenávidel, rozhodol sa ho zničiť pomocou bájneho, mýtami opradeného a mocného artefaktu, v ktorom je uväznená všetka sila istého čierno-sivého, oheň chrliaceho draka. (Ufff, ja už mám aj dosť – Annun, unavene)

To je menší náčrt príbehu tohto filmu, ktorý môžete na pultoch predajní a požičovní nájsť pod názvom Dračí doupě 2, respektíve Dračie diery 2, aj keď toto by som skôr hľadal medzi titulmi označenými ako 18+.

Kedysi dávno, pradávno bol do sveta vypustený film s názvom Dungeons & Dragons (Dračí doupě, Dračie diery) a bol to ozaj skvostný, filmový brak. Nebudem vás napínať, jeho pokračovanie ide hrdo v jeho stopách. Dvojka je minimálne dvakrát väčšia blbosť ako jednotka a navyše je neskutočne nudná. A keď píšem nudná, tak myslím naozaj NUDNÁ. Dej nemá absolútne žiadne zvraty, takže namiesto toho, aby ste s napätím čakali, čo vyskočí za najbližším stromom, len tupo zízate na televízor.

Postavy? Jednoducho umelé, otrasné a trápne. Hlavnými hrdinami sú Berek, bývalý veliteľ kráľovského vojska, v súčasnosti pracujúci na daňovom úrade a jeho žena Melora, neskúsená to kúzelníčka. Berek dostane za úlohu vziať Damodarovi mocný artefakt a tak si zavolá ďalších kamošov, s ktorými podnikne napínavú cestu plnú nudy a trápnych rečí za oslobodením svojho kráľovstva. A tak pribudnú zlodej, kňaz, elfská kúzelníčka a barbarka. Dialógy takisto nezaostávajú, práve naopak, niekedy priam vyčnievajú nad všetko ostatné. Samozrejme v tom negatívnom slova zmysle. Drsné reči hrdinov nechýbajú, ale podaktoré hlášky stoja naozaj za to. Napríklad scéna, keď sú všetci v akejsi kobke, kde zlodej nájde tajnú páku ukrytú v stene. Všetkým oznámi, nech sa otočia, pretože použije dajaký starý trik, ktorý pozná len on a potom čo nevidím, on jednoducho iba potiahne tú páku. Alebo výkrik akéhosi vojaka v meste, že treba brániť hradby, keď na nich zaútočil drak, ktorého oslobodil Damodar. Drak ničil celé mesto, ale hlavne, že treba brániť hradby (ale veď, možno boli z čokolády, alebo tak, nie? – Annun, zmätene). A to sú len niektoré perličky, ktoré postavy počas filmu vypúšťajú zo svojich úst. Čo sa vizuálnej stránky týka, tak tu ani nie je veľmi o čom písať. Objaví sa tam niekoľko netvorov, dvaja draci a to je asi tak všetko. Takže nie je ani na čo pozerať.

Nemá cenu sa viacej vyjadrovať k tomuto počinu, pretože je to len strata času, presne ako tých 100 minút, čo som premrhal jeho pozeraním. Takže berte moje slová ako varovanie. Ruky preč od tohto filmu.

 Vyhľadávanie

 Posledné komentáre

Fórum žije! (s básní nijak nesouvisející výkřik)
(Ayaki, 17.03.16 19:49)

Dúha
(Weerty, 23.12.13 13:24)

Všem milencům
(Anonymous, 14.12.13 21:03)

Cudzinec
(Anonymous, 02.12.13 11:06)

 Kalendár

apríl 2024
PUSŠPSN
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Úplný prehľad

Pridať akciu

 Partneri

FantáziaDark ElfSpoločenské hryOZ MastodontSrdce ErineluSteampunk.deever.cz - co uvízlo v soukolíSFF.czKion - nový svet pre DrD