Vzniklo Spoločenstvo Tolkiena!

Článok zverejnený 02.05.2002, autor: ()

Ste ľudkovia polovičného vzrastu a veselej povahy? Alebo ste povznesení nad starosti smrteľníkov, ktorých životy sú pre vás iba okamihom? Ste hrdí kovotepci z útrob hôr kujúci prekrásne šperky a magické prstene, alebo je pre vás šťastím pozorovať skôr svit hviezd a počúvať šelestivé rozhovory stromov v nočnom vánku? Vraj ste iba ľudia, ktorí o tom všetkom radi snívajú? Nič to, aj takí môžu konať veľké skutky, hlavne, keď držia spolu. Tak, ako v našom novom Spoločenstve Tolkiena.
Prisadnite si k nám, dajte si pintu piva, vybafnite dymový obláčik a prispejte nejakým vtipom, nápadom, či svojím vlastným výtvorom. Niektorí z nás majú chuť iba si občas pokecať a zabaviť sa, niektorí z nás občas niečo napíšu a niektorí sa radi pochvália svojimi kresbami. Alebo vytvoríme niečo spoločne? Kto vie, hlavné je, že budeme o sebe vedieť a aj dáme o sebe vedieť! A budeme šíriť dobré meno profesora Tolkiena aj na našom malom Slovensku - v našej malej Stredozemi.

Spoločenstvo Tolkiena vzniklo ako združenie fanúšikov diela J. R. R. Tolkiena pod ochrannými krídlami Občianskeho združenia Fantázia. Jeho cieľom je umožniť podobne zameraným ľuďom vzájomný kontakt, umožniť im tvoriť poéziu, prózu, výtvarné, ci dramatické diela a dielka a šíriť dobré meno J. R. R. Tolkiena na verejnosti. K tomu má napomôcť časopis Fantázia, internetový portál Fantázia OnLine , stránky Tolkien.sk a LOTR.sk a medzinárodný festival Istrocon , ako aj iné - vlastné - akcie a publikácie združenia. Spoločenstvo Tolkiena by malo byť v budúcnosti schopné oslovovať vydavateľov, distribútorov a tvorcov na Slovensku, ktorí majú čo dočinenia s JRRT (knihami, filmami, hrami...) a pomôcť im v ich činnosti tak, aby boli aj tolkienisti na nimi vydané a distribuované diela hrdí.

Dosť bolo rečí. Sadnite si na chvíľu, vypustite dymový kruh a pozrite sa na tento svet hobitími očami. A keď pôjde okolo nejaký čarodejník, pozdravte ho: "Dobré ráno!" a pozvite ho na čaj. Uvidíte, že to dobrodružstvo bude stáť za to!

Oficiálna stránka Spoločenstva Tolkiena sa nachádza tu: http://spolocenstvo.tolkien.sk - klikajte, zaregistrujte sa do Spoločenstva Tolkiena a zapojte sa do diskusie s nami o našich prvých akciách.

Ivan Lazník

 Vyhľadávanie

 Posledné komentáre

Fórum žije! (s básní nijak nesouvisející výkřik)
(Ayaki, 17.03.16 19:49)

Dúha
(Weerty, 23.12.13 13:24)

Všem milencům
(Anonymous, 14.12.13 21:03)

Cudzinec
(Anonymous, 02.12.13 11:06)

 Kalendár

apríl 2024
PUSŠPSN
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Úplný prehľad

Pridať akciu

 Partneri

FantáziaDark ElfSpoločenské hryOZ MastodontSrdce ErineluSteampunk.deever.cz - co uvízlo v soukolíSFF.czKion - nový svet pre DrD