ISTROCON HP 2002 - Kinomaniaci pozor!!!

Článok zverejnený 06.09.2002, autor: ()

Festival Istrocon HP 2002 sa uskutoční 13. - 15. septembra 2002 v priestoroch SÚZA na Drotárskej ceste 46 v Bratislave.
Tieto priestory sú hlavne po technickej stránke výborne zabezpečené a preto nestojí nič v ceste tomu, aby sa mohli účastníci tohtoročného podujatia pohodlne usadiť do kresiel v klimatizovanej kinosále, pretože je pre nich pripravený ozaj kvalitný KINOprogram.
Čo vás teda čaká a neminie?

Tak, začneme pekne po poriadku.
Celému Istroconu bude tento rok predchádzať špeciálne premietanie v multiplexe Ster Century v Polus-e (Bratislava) už vo štvrtok 12.9. Účastníci, ktorí si už kúpili v predpredaji 3-dňovú permanentku na festival, získavajú 50% zľavu na dvojpremietanie kinohitu Star Wars - Epizóda 1 a 2 spojenú s malým prekvapením. Začiatok predstavenia je o 16.00.

Ako ste si určite mnohí všimli 13. septembra je piatok - teda Piatok 13-teho! To však neveští žiadnu Istroconovú katastrofu, ale to, že sa program tohto dňa bude niesť v trošku hororovom duchu.
Pripravená je pre vás totiž premiéra akčného hororu z produkcie skupiny amatérskeho filmu Extreme films MIESTO SMRTI (20.15 h.). Dej filmu sa odohráva v lesnej oblasti a zameriava sa na štvoricu vojakov, ktorí zistia, že skutočný nepriateľ je úplne iný ako ten, proti ktorému bojujú...


O 21.00 ich vystrieda predpremiéra filmu RESIDENT EVIL (slovenská premiéra je 10. októbra), sci-fi horor podľa kultovej počítačovej hry s hviezdnym hereckým obsadením (Milla Jovovich, Michelle Rodriguez, Eric Mabius). Komu sa film zapáči a bude sa chcieť o ňom dozvedieť viac, stačí keď neopustí svoje sedadlo a pozrie si ešte dokument Film o filme: Ako sa natáčal Resident Evil.

Na odľahčenie sme pre vás vybrali pol hodinu pred polnocou niečo z archívu - poľskú fantastickú komédiu režiséra Machulského KING SIZE.

Na Istrocon sa vám však oplatí prísť už skôr, pretože v hlavnej kinosále budú hororovému večeru predchádzať filmy FREKVENCIA (14.00 h.) a A. I. - umelá inteligencia (16.00 h.)


Pretože jedným z hlavných hostí tohtoročného Istroconu HP 2002 je výtvarník John HOWE, známy ilustrátor Tolkienových diel, ktorý sa podieľal aj na scénických maľbách k filmu Pán prsteňov, SOBOTA sa bude niesť v duchu fantasy. Plátno odhrnie o 10.00 film nakrútený podľa diela poľského spisovateľa Andrzeja Sapkowského ZAKLÍNAČ. Ide o jedno z dvoch legálnych verejných premietaní v ČR aj SR, tak kto tento film ešte nevidel, alebo ho nevidel na veľkom plátne má teraz ideálnu príležitosť!

Filmový kolotoč o 17.00 roztočí film Pán prsteňov 1: Spoločenstvo prsteňa. Neveríme, že by sa ešte našiel niekto, kto tento film nevidel, ale už teraz sa dá tušiť, že sála bude nabitá "na prasknutie". A ak ste to nedajbože ešte nezaregistrovali, tesne pred Istroconom bude oficiálne na trhu aj dvojDVD tohto filmu. Žhavte svoje dévédéčka, ktoré ste si kúpili práve kvôli LOTR, lebo na Istrocone...

Na Istroconoch sa už stalo tradíciou premietnuť víťazný film odmenený Cenou Istron. V tomto roku to bude jeden z týchto: Final Fantasy, Kocka, Tiger a drak, alebo Shrek. Všetky sú nachystané, a vy si ešte stále môžete zahlasovať na www.istrocon.sk a rozhodnúť tak, ktorý z nich to bude!
A na záver tohto filmového maratónu oponu spustí dobre známa ľahká erotická sci-fi komédia SEXMISIA.

Pred každým filmom budú mať účastníci možnosť vidieť upútavky na filmy Pán prsteňov 2, Harry Potter 2, Matrix 2, Resident Evil, a ďalšie.

Okrem kinofilmov, je pripravený aj blok viacerých videoprojekcií, ako napr. video-pásmo Ďura Červenáka, či Michaela Necrona, blok premietaní spojených s prednáškami na témy Star Wars, Star Trek, alebo Babylon 5, ale aj pásmo amatérskych filmov.

Pre fanúšikov Manga a Anime prinesieme už čoskoro samostatnú správu. Sledujte preto aj naďalej tieto stránky. Kto je však už teraz zvedavý, alebo sa chce dozvedieť o programe tohtoročného ISTROCONU HP 2002 viac, klikne na www.istrocon.sk.

 Vyhľadávanie

 Posledné komentáre

Fórum žije! (s básní nijak nesouvisející výkřik)
(Ayaki, 17.03.16 19:49)

Dúha
(Weerty, 23.12.13 13:24)

Všem milencům
(Anonymous, 14.12.13 21:03)

Cudzinec
(Anonymous, 02.12.13 11:06)

 Kalendár

apríl 2024
PUSŠPSN
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Úplný prehľad

Pridať akciu

 Partneri

FantáziaDark ElfSpoločenské hryOZ MastodontSrdce ErineluSteampunk.deever.cz - co uvízlo v soukolíSFF.czKion - nový svet pre DrD