Inifinity: The Quest For Earth

Článok zverejnený 12.04.2008, autor: Annun (hostinsky[zavinac]annun.sk)

Neviem, koľkí z vás už o tomto počuli. Pre mňa to je úplná novinka, aj keď to je vo vývoji podľa všetkého už pekných pár rokov.

O čo teda vlastne ide? Infinity má byť vesmírne MMOG, postavené na rovnakých základoch, ako staručké Elite. V skratke: skoro nekonečne veľký vesmír, možnosť voľne pristávať na planétach, obchod a vesmírne súboje. Osobne som obrovský fanúšik série X (posledným dielom je zatiaľ X3: Reunion) a mnoho nocí som stratil aj nad teraz už povestným Freelancerom, takže ma správa o tom, že sa chystá nástupca Elite, nemohol nepotešiť. O to viac, že Infinity využíva procedurálne generovanie obsahu, čo v praxi znamená, že je naozaj reálne možné do jednej hry napchať milióny systémov, hviezd a planét a všetko to hráčovi sprístupniť (otázkou ale ostáva, nakoľko sa podarí obmedziť určitú monotónnosť, ktorá v tomto type hier väčšinou nechýba).

Zneje to celé až pridobre.

Čo je ale ešte o niečo neuveriteľnejšie je fakt, že Infinity už dávno nie je len teoretickou úvahou na papieri. Ako som s prekvapením zistil, existujú oficiálne trailery, spústy technologických diem a dokonca aj plne hrateľná, samostatná hra postavená na rovnakom engine a slúžiaca na testovacie účely (dá sa zadarmo stiahnuť z Internetu, viac info nájdete na konci).

Infinity vyvíja nezávislý tým programátorov a zatiaľ nie je určený dátum vypustenia hry na trh, dokonca ani to, akým spôsobom bude hra distribuovaná. Podľa všetkého je ale celkom možné, že bude hra zadarmo.

Jedinou vadou na kráse tohto potencionálneho trháku je zatiaľ v mojich očiach orientácia na multiplayer. Ako odporca masívne onlajnových hier sa preto zubami nechtami držím vyjadrenia Flaviena Brebiona, vrchného vývojára hry, podľa ktorého je možné, že spolu s online verziou hry bude neskôr vydaná aj samostatná verzia orientovaná na hranie jedného hráča (aj keď zrejme bez príbehu). Otázkou v tom prípade ostáva, nakoľko je táto predstava realistická, keďže pri takej hlbokej hre, na akú Infinity ašpiruje, si bude plnohodnotné single-player hranie určite vyžadovať značne vypracovanú umelú inteligenciu.

Nuž, uvidíme.

Osobne ostávam realista, projektov ako Infinity tu už bolo veľa o po mnohých z nich za pár rokov neostala ani pamiatka.

Tak či tak ale doporučujem minimálne okuknúť dole zobrazené videá. Sú absolútne úžasné a ak máte radi vesmír, zaručene vám pri nich spadne sánka.

A Infinity sa zatiaľ u mňa dostalo na čestné miesto v bookmarkoch.

Vesmíra stanica a pristátie na planéte:


Ďalšie potulky po planéte a vesmíre:


Oficiálny trailer na Combat Prototype, samostatnú odnož Infinity postavenú na rovnakom engine.


Zaujímavé linky:
Oficiálna stránka
Combat Prototype
Denník developera
Wikipedia o Infinity

 Vyhľadávanie

 Posledné komentáre

Fórum žije! (s básní nijak nesouvisející výkřik)
(Ayaki, 17.03.16 19:49)

Dúha
(Weerty, 23.12.13 13:24)

Všem milencům
(Anonymous, 14.12.13 21:03)

Cudzinec
(Anonymous, 02.12.13 11:06)

 Kalendár

apríl 2024
PUSŠPSN
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Úplný prehľad

Pridať akciu

 Partneri

FantáziaDark ElfSpoločenské hryOZ MastodontSrdce ErineluSteampunk.deever.cz - co uvízlo v soukolíSFF.czKion - nový svet pre DrD