AnimeSHOW 2009

Článok zverejnený 13.01.2009, autor: WINNOWING (win[zavinac]gamesweb.sk)

AnimeSHOW 2009 je 2.ročník medzinárodného festivalu, anime comicsu, japonskej kultúry a scifi & fantasy organizovaný pod záštitou Japonského Veľvyslanectva.  Konať sa bude 13-14.marca 2009 v DK Dúbravka na Saratovskej 2/A v Bratislave.

2.ročník festivalu organizuje nezisková organizácia OZ AnimeCrew, GamesWEB.SK, Manga.SK a AnimeDream Translators v spolupráci s ďalšími partnermi za účelom priblíženia fenoménu tejto kultúry širšiemu publiku na Slovensku.

Minulý ročník festivalu AnimeSHOW 2008, v priebehu 1 dňa, navštívilo neuveriteľných 1189 návštevníkov, a tak sa tento rok usporiadatelia rozhodli festival predĺžiť na 2 dni a pridať obľúbený program v novej sekcii scifi a fantasy.

AnimeSHOW si kladie za cieľ nielen priblížiť fenomén tejto popkultúry, ale aj poskytnúť edukáciu formou prednášok a workshopov a  tvorivú alternatívu trávenia voľného času. V neposlednom rade poskytuje priestor našim výtvarníkom, comicsovým tvorcom na odprezentovanie vlastných diel a získavať podporu pre tvorbu diel.

Program:
V priebehu celého festivalu bude paralelne v 6 sekciách prebiehať rôznorodý program členený podľa jednotlivých sekcií festivalu – Anime, Comicsu, Japonska a Scifi & Fantasy. Chýbať nebude ani pútavý sprievodný program. Program je postavený tak, aby pobavil a pripravil poznanie pre ľudí každej vekovej kategórie príjemnou formou.

Hlavným veľkým hosťom bude známy poľský spisovateľ Andrzej Sapkowski, ktorý preslávil najmä ságou o Zaklínačovovi Geraltovi z Rivie. Môžte sa tešiť na autogramiádu, besedu s autorom ako aj rozprávanie o tvorbe hry The Witcher.

Medzi hlavné sprievodné programy určite patrí súťaž o najlepšie kreslené dielo v kategórií FanArt. Ďalej sa bude odohrávať súťaž Cosplay o najlepší kostým hrdinu z filmov, hier alebo anime a na záver budeme hľadať najlepšieho speváka v Singstar-Karaoke a tanečníka v tanečnej súťaži Dance Dance Revolution.

V rámci filmov sa návštevníci môžu tešiť na viac ako 10 filmových trhákov ako Súmrak, Star War: Clone Wars, Deň ked sa zastavila Zem, Underworld 3, Kung Fu Panda ako aj prezentáciu najnovších anime filmov v spolupráci s TV Animax. Taktiež nebudú chýbať ani filmy s komiksovou, fantastickou, alebo anime tématikou.

Japonská kultúra sa predstaví rôznymi zaujímavými prednáškami o skladaní origami, zvykoch, bojových umeniach, jedle, znakoch, kimonách a rôznych iných zaujímavostiach z krajiny vychádzajúceho slnka.

Fanúšikovia japonského anime sa nabažia vynikajúceho anime, prednášok na tému anime, mangy, budú môcť prevetrať svoje schopnosti v AnimeQuize a zúčastniť sa krstu mangy a workshopu v kreslení mangy.

Comicsová sekcia taktiež uvedie zaujímavé prednášky o komikse, ako aj výstavu komiksových diel zo Slovenska a zahraničia.

Fanúšikovia scifi, fantasy a hororu sa budú môcť tešiť na prednášky a besedy so známymi autormi i spisovateľmi v sekcii mini IstroCON 2008, ktorý je usporiadaný pod taktovkou redakcie časopisu Fantázia a AnimeCrew.

Chýbať nebudú ani bloky o Pánovi Prsteňov, Harry Potter, StarGate, Star Trek, Star Wars, Battlestar Galactica a Babylon 5. Nakoniec sa uskutoční súťaž o najlepšiu poviedku FanFiction 2009 a literárny workshop s odborníkmi pre začínajúcich i pokročilých autorov poviedok.

Tešiť sa môžete na krsty knižiek Brisingr Christophera Paoliniho, Súmrak od Stephanie Meyerovej, ako aj slovenských a českých scifi a fantasy autorov ako Františka Vrbenská a poľského spisovatela Andrzeja Sapkowského.

A chýbať nebude ani príjemné posedenie v čajovni, alebo za spoločenskými hrami ako Carcassone, Osadníci a podobne. Prípadne si môžete zahrať turnaj v kartovej hre Yu-Gi-Oh a World of Warcraft.

Detaily:
AnimeSHOW 2009 sa uskutoční 13-14. marca 2009 v priestoroch DK Dúbravka na Saratovskej ulici 2/A v Bratislave. Začne sa v piatok o 14:00 a skončí v sobotu o 24:00.

 Vyhľadávanie

 Posledné komentáre

Fórum žije! (s básní nijak nesouvisející výkřik)
(Ayaki, 17.03.16 19:49)

Dúha
(Weerty, 23.12.13 13:24)

Všem milencům
(Anonymous, 14.12.13 21:03)

Cudzinec
(Anonymous, 02.12.13 11:06)

 Kalendár

apríl 2024
PUSŠPSN
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Úplný prehľad

Pridať akciu

 Partneri

FantáziaDark ElfSpoločenské hryOZ MastodontSrdce ErineluSteampunk.deever.cz - co uvízlo v soukolíSFF.czKion - nový svet pre DrD